Ingrediente pentru sos:
Ceapa-2b
Usturoi-4b
Ardei dulce -1b
Pasta de rosii-1lingura
Rosii-250g
Zeama de carne-250ml
Sare ,piper negru-dupa gust
Frunza de dafin-3frunzulite
Morcov-1b
Carne-700-800gr
Preparare :
Intai punem carnea la fiert pe 40min.
Zeama care ramine de la carne nu o aruncam, o folosimin la sos si la hrisca.
Taem ceapa ,usturoiul marunt si le punem la ametit la foc normal.
Apoi adaugam morcovul taiat marunt, ardeiul rosu marunt si le lasam sa se ameteasca pe 2-3min.
Adaugam pasta de rosii si rosiile, frunza de dafin, sarea si piperul negru.
Cind vedem ca s-au ametit toate ingredientele, adaugam carnea si zeama de carne.
Lasam sa se coaca la foc incet cu capacul in jur de o ora.
Ingrediente pentru a prepara hrisca:
Hrisca-2pahare
Zeama de carne -6pahare
Sare-dupa gust
Ulei-2linguri
Preparam hrisca:
Spalam bine hrisca si o punem intr-un castron .
Adaugam zeama de carne cu hrisca impreuna.
Cind vedem ca incepe a fierbe, dam la foc incet si lasam pina hrisca absoarbe toata zeama.
Dupa ce hrisca este gata adaugam sare dupa gust si uleiul.
Sper sa va placa este o mincare usoara si foarte delicioasa.
Pofta buna!!!
Cand eram compila la noi in banat cand se taia porcul se facea carme cu hrisca pentru pomana porcului! Ce bunatate.... Nici nu va puteti immagina, era o resterà de la nemti se numea croizi! I cercati si voi... Merita!
RăspundețiȘtergere