Ingrediente:
Faina-3pahare
Oua-2b
Ulei-3linguri
Sare -jumatate de lingurita
Zahar-1 lingura
Otet-1 lingurita
Apa- 200ml
Unt sau margarin de 70%-80%- 250g
Brinza-0,5kg
Preparare:
Cernem faina,adaugam un ou,sarea,zaharul,uleiul si otetul, framintam cu apa rece pina obtinem un aluat elastic, pe care il lasam sa se odihneasca in jur de 15min.
Dupa ce s-a odihnit, intindem aluatul cu putina faina presurata pe masa, pina la o grosime de 2-3mm.
Untul(lasat de cu seara la temperatura odaii), se taie felii subtiri si se pune pe toata suprafata foii de aluat, dupa ce rolam aluatul, iar bastonul obtinut il impartim in 3 si il punem la rece pe 2-3ore.
Facem brinza cu oul ramas si un pic de sare pina la o mixare buna pentru implutura.
Intindem aluatul racit si punem implutura. Punem placintele in tava, unsa din timp cu ulei si le punem la cuptor.
Lasam sa se coaca 40min la t-180°C.
Pofta buna!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu